455 Pelajar Baharu Mendaftar Di Sembilan Pusat PJJ Seluruh Negara

26 JANUARI 2017 / 27 RABIULAKHIR 1438H

=====================================

"UUM : UNIVERSITI PENGURUSAN TERKEMUKA"

            (THE EMINENT MANAGEMENT UNIVERSITY)

Oleh: PACE

Gambar oleh: Abdul Halim Husain dan PACE

image004

UUM ONLINE: Seramai 455 orang pelajar baharu telah mendaftar bagi semester Januari sesi 2017/2018 di sembilan (9) pusat PJJ seluruh negara, baru-baru ini.

Pendaftaran dan lafaz ikrar pelajar PJJ bagi kemasukan baharu itu dijalankan di UUM kampus Sintok, UUM Kuala Lumpur (UUMKL), Ipoh, Kota Bharu, Johor Bahru, Melaka, Kota Kinabalu, Kuching dan Sibu.

           

Pusat PJJ UUMKL mencatat bilangan pelajar tertinggi iaitu seramai 190 orang, diikuti  UUM Sintok seramai 75 orang, Kota Kinabalu (39), Kota Bahru (38), Johor Bharu (35), Ipoh (26), Sibu (20), Kuching (18) dan Melaka seramai 14 orang.

Semua pelajar tersebut akan mengikuti empat program yang pengajian yang ditawarkan iaitu Ijazah Sarjana Muda Pengurusan Awam dengan Kepujian, Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dengan Kepujian, Ijazah Sarjana Muda Komunikasi dengan Kepujian dan Ijazah Sarjana Muda Kewangan dan Perbankan Islam dengan Kepujian.

Pada pendaftaran itu juga, pelajar diberikan taklimat dan panduan untuk mengaktifkan ‘login’ portal pelajar secara atas talian dan tatacara mengakses portal pelajar serta pendaftaran kursus secaraonline melalui telefon bimbit masing–masing dan komputer yang disediakan dalam usaha memperkenalkan pembelajaran secara atas talian kepada pelajar.

Selain mengikuti taklimat program pengajian dan majlis bacaan ikrar, para pelajar turut mengikuti taklimat yang disampaikan wakil dari UUMIT, perpustakaan dan Ko-Kurikulum.

Find the last offers by SkyBet at www.bettingy.com BettingY.com Bonuses